Preskočiť na obsah
Obálka knihy v popredí, pozadie detail z ilustrácie obálky

Prvý posledný deň

Sebastian Fitzek je plný prekvapení. To platí aj pre jeho novú knihu „Prvý posledný deň“. Nie je to thriller! V tejto knihe spoznáme autora z úplne iného pohľadu. Ide o príbeh plný humoru a neočakávaných zvratov.

Osud alebo náhoda spojí cesty dvoch hlavných postáv Liviusa Reimera a Lei von Arnim. Livius je muž, ktorý má práve veľmi naponáhlo. Snaží sa zachrániť svoje manželstvo, a z tohto dôvodu sa potrebuje čo najrýchlejšie prepraviť z Mníchova do Berlína. Lea je jeho pravým opakom, skôr výstredná, tak správne strelená a najradšej vždy nezvyčajná, vybočujúca z radu.

Pôvodne chcel Livius do Berlína letieť. No keď na poslednú chvíľu zrušia jeho let, je prinútený požičať si jediné voľné auto na prenájom a zdieľať ho s Leou, mladou ženou, ktorú by za normálnych okolností zďaleka obišiel.

Čaká ich zhruba 600 kilometrov cesty, a môže to byť náročné. No hneď po odchode z Mníchova sa stane niečo nezvyčajné. Lea navrhne Liviovi jeden zvláštny experiment: „Predstavme si, že by sme strávili tento jeden deň tak, akoby bol náš posledný. Čo by sa stalo?“ Livius sa tohto experimentu zúčastní, a čoskoro nenastane zvrat len v tejto spolujazde, ale v jeho celom živote. Stane sa mu osudovou a prebudí ho k novému spôsobu života.

Sebastian Fitzek ist immer für eine Überraschung gut. So auch mit seinem neuen Buch „Der erste letzte Tag“. Es ist kein Thriller! Hier zeigt sich Fitzek von einer ganz anderen Seite – mit einer Geschichte voller Komik und unvorhersehbaren Wendungen ...

Sebastian Fitzeks neues Buch lässt Livius Reimer und Lea von Armin aufeinandertreffen. Livius ist ein Mann, der es gerade furchtbar eilig hat – er will seine Ehe retten und muss daher schnellstens von München nach Berlin kommen. Lea ist eigentlich so ziemlich das Gegenteil von ihm – eher laut, recht schräg und am liebsten immer ungewöhnlich. Wumms.

Eigentlich wollte Livius nach Berlin fliegen, doch als der Flug kurzfristig gestrichen wird, muss er sich den einzig noch verfügbaren Mietwagen mit Lea teilen – einer jungen Frau, um die er normalerweise einen großen Bogen gemacht hätte.

Nun liegen rund 600 km vor ihnen, das kann ja heiter werden. Doch schon kurz nach der Abfahrt geschieht etwas Ungewöhnliches. Lea erzählt Livius von einem Selbstversuch der besonderen Art: „Stellen wir uns vor, wir würden diesen einen Tag so verbringen, als wäre es unser letzter – was würde geschehen?“ Livius lässt sicch auf dieses Experiment ein. Und bald nimmt für ihn nicht nur die Reise völlig unerwartete Wendungen – die schicksalhafte Mitfahrgelegenheit wird zum Hallo-Wah-Erlebnis für sein ganzes Leben ...

Kristína Naďová