Preskočiť na obsah
Koláž, fotografia osoby za počítačom a miznúci fragment loga Ulozto.sk

Ulož.to končí, ale my pokračujeme...

Ulož.to, známa cloudová služba na ukladanie a sťahovanie množstva digitálneho obsahu, zastavila možnosť zdieľania súborov. Dokumenty ako skriptá, učebnice, publikácie a iné študijné materiály si na tejto platforme už voľne nestiahnete. K podobným zdrojom sa však môžete dostať aj inou cestou.

Štátna vedecká knižnica v Košiciach Vám nepretržite ponúka prístup k elektronickým informačným zdrojom (EIZ) ako sú databázy, digitálne knižnice, či webové portály. Nájdete v nich online časopisy, e-knihy či audiovizuálne súbory. Kolekcia knižnice obsahuje licencované zdroje, ale aj voľné zdroje s otvoreným prístupom, dostupné pre kohokoľvek z akéhokoľvek miesta. EIZ Vám môžu uľahčiť štúdium a tiež pomôcť pri písaní záverečných prác.

Je to jednoduché. Stačí sa zaregistrovať na našej webovej stránke a získate prístup aj k licencovaným EIZ. Z pohodlia domova tak môžete študovať elektronické knihy, alebo čítať zdigitalizované knihy a noviny, ktoré máme vo fonde.

Ponúkame prístup do digitálnej knižnice elektronických kníh ProQuest Ebook Central, ktorá je dostupná všetkým registrovaným používateľom a používateľkám. K plným textom vedeckých článkov aj k celým číslam časopisov z rôznych vedných odborov sa dostanete z priestorov knižnice prostredníctvom databázy ProQuest Research Library. Online články tiež vyhľadáte v multiodborových zdrojoch ako JSTOR a EBSCO Academic Search Premier, ktoré sú dostupné cez databázu elibraryUSA. Prístup k nej získate na vyžiadanie na emailovej adrese Amerického centra Košice alebo resers@svkk.sk.

Potrebné časti kníh, či články v časopisoch Vám vieme sprostredkovať aj na diaľku, vďaka službe skenovania z našich dokumentov. Pokiaľ zistíte, že požadovanú literatúru v našom fonde nemáme, môžete požiadať o medziknižničnú výpožičnú službu a knihu Vám zabezpečíme z inej knižnice.

Ak máte obavy, že si nebudete vedieť vyhľadať vhodnú literatúru, môžete si dohodnúť konzultácie. Vysvetlíme Vám ako vyhľadávať zdroje, ktoré databázy použiť, ako správne citovať pri písaní záverečnej či inej práce.

Nenechajte sa odradiť a príďte študovať k nám. :-)