Preskočiť na obsah

Technika

AMC Digital Library
obsahuje plné texty e-kníh a časopisov z vydavateľstva AMC. Súčasťou je aj bibliografická databáza ACM Guide to Computing Literature zameraná na oblasť počítačovej vedy. Časť obsahu digitálnej knižnice je dostupná v režime otvoreného prístupu.
dostupnosť: voľná

Espacenet
Databázu spravuje Európsky patentový úrad (EPO), obsahuje viac ako 80 mil. patentových dokumentov z celého sveta. Je dostupná aj prostredníctvom národných patentových úradov členských krajín EPO s prostredím v príslušnom jazyku. Slovenská verzia Espacenet je dostupná na adrese: https://sk.espacenet.com/ Súčasťou databázy je aj integrovaný prekladací nástroj, vďaka ktorému si môžete prečítať zahraničné znenie patentov vo vami vybranom jazyku.
dostupnosť: voľná

Patentscope
Patentscope spravuje Svetová organizácia duševného vlastníctva (WIPO). Obsahuje vyše 112 mil. patentových dokumentov. Nájdete tu aj medzinárodné patentové prihlášky podané podľa Zmluvy o patentovej spolupráci (PCT).
dostupnosť: voľná

STEMskiller
Portál STEMskiller od NTK (Národní technická knihovna) je rozcestník zdrojov zameraných na rozvoj vedecko-výskumných zručností či pedagogických kompetencí.Nájdete tu zdroje, ktoré sa venujú podpore výskumu alebo kariérnemu rozvoju začínajúcich akademických pracovníkov a pracovníčok STEM odborov.
dostupnosť: voľná

Webregistre
Ide
o viaceré databázy spravované Úradom priemyselného vlastníctva SR. Nájdete tu slovenské patenty, ochranné známky, dizajny a úžitkové vzory. Prístup k plným textom aj k dodatočným informáciám (napríklad o aktuálnom stave a zaplatených poplatkoch) je bezplatný.
dostupnosť: voľná