Preskočiť na obsah

Otvorené vzdelávacie zdroje (OER)

MERLOT
MERLOT je platforma poskytujúca prístup k množstvu online vzdelávacích materiálov a nástrojov na tvorbu vzdelávacích obsahov.
dostupnosť: voľná

MOOCs
Otvorené online kurzy pokrývajúce najrôznejšie vedné odbory. Kurzy z najprestížnejších univerzít a vzdelávacích inštitúcií sú dostupné pre všetkých. Väčšina online kurzov je v základnej verzii zdarma. Ide o verziu bez záverečného certifiátu o úspešnom absolvovaní, avšak dostanete sa k všetkým vzdelávacím materiálom.
dostupnosť: voľná

OER Commons
OER Commons poskytuje množstvo voľne dostupných vzdelávacích materiálov pre všetky úrovne vzdalávania.
dostupnosť: voľná

OpenCulture
Platforma OpenCulture sa snaží sprístupňovať svetové kultúrne dedičstvo a ponúkať vzdelávací obsah pre všetkých zadrmo. V kurátorsky spracovaných koleciách OpenCulture nájdete tisíce voľne dostupných filmov, audiokníh, online kurzov z najprestížnejších univerzít, stovky e-kníh, voľnedostupné online jazykové kurzy, podcasty a ďalšie vzdelávacie materiály.
dostupnosť: voľná

Openstax
OpenStax je vzdelávací online portál, kde nájdete kvalitné recenzované otvorené vysokoškolské učebnice. Zdroje pokrývajú odbory od bilógie, chémie až po humanitné vedy či matematiku.
dostupnosť: voľná

STEMskiller
Portál STEMskiller od NTK (Národní technická knihovna) je rozcestník zdrojov zameraných na rozvoj vedecko-výskumných zručností či pedagogických kompetencí.Nájdete tu zdroje, ktoré sa venujú podpore výskumu alebo kariérnemu rozvoju začínajúcich akademických pracovníkov a pracovníčok STEM odborov.
dostupnosť: voľná